Room

Wist u dat er wel degelijk verschil zit tussen banketbakkersroom en Zwitserse room. Banketbakkersroom is een kookroom dat bestaat uit melk, suiker, eieren, vanille en een bindmiddel. Deze room is vrij stijf.
Bij Zwitserse room wordt de banketbakkersroom met de slagroom doorgeslagen en vermengt. Hierdoor is de Zwitserse room minder stijf en romiger van smaak.

Soezen

Wist u dat Eclairs hetzelfde is als een soes maar dan een Franse benaming is. Een Eclair / soes is een zacht gebakje dat door het bakken hol wordt van binnen. Banketbakkers vullen dit vaak met een slagroom of Zwitserse room vulling. Vaak hebben soezen een glazuur, chocolade of poedersuiker laagje.
Veel mensen gebruiken het woord ‘soes’ voor de ronde en het woord ‘eclair’ voor de langwerpige variant.

Taartjes

Wist u dat taarten of taartjes vaak ‘nat’ gebak is voor meerdere personen.
Vroeger en nu ook nog af en toe (vooral onder welgestelde mensen) zei men weleens: ‘taartjes’ en dan bedoelde ze eigenlijk gebak.

Gebak

Wist u dat gebak een verzamelnaam is voor kleine veelal 1 persoons lekkernijen die door bakken van deeg in de oven tot stand zijn gekomen. In de bakkerij wordt er onderscheid gemaakt tussen ‘nat’ banket en ‘droog’ banket. Onder ‘nat’ banket verstaan we alle gebaksoorten waar slagroom, Zwitserse room en crème in worden gebruikt. Deze soorten zijn minder lang houdbaar. Onder droog banket verstaan we langer houdbaar gebak zoals koeken.

Amandelspijs

Wist u dat er vele soorten amandelspijs bestaan. Amandelspijs bestaat uit gemalen amandelen en fijne suiker, dit wordt afgeslapt met eiwit. Bij ‘zuiver amandelspijs’ of ‘gele amandelspijs’ is de verhouding amandel en suiker gelijk 1:1. Maar er bestaat ook gewoon amandelspijs of ‘wit amandelspijs’ waarbij de verhouding amandel en suiker op 1:2 of zelfs 1:3 is. Hierin zit dus veel meer suiker dan amandelen. En is daarmee goedkoper. Daarnaast wordt er ook steeds meer ‘bonenspijs’ gebruikt. In deze spijs zitten gemalen witte bonen in plaats van amandelen en is daarmee nog goedkoper dan de amandelspijs.

Dagvers banket

Slagroomtaarten / snitten en gebak
Luchtig en zachte cake met mooie volle slagroom en een laagje zelfgemaakte jam ertussen.
Traditioneel een sterk gebakje.

Hazelnoot schuim taartje / gebak
Voor ons schuim draaien wij zelf ons schuim met door ons zelf vers gebrande hazelnoten, eiwit en suiker. Alleen dit schuim is al een traktatie op zich!
Maar in een gebakje met mokka of vanille crème en slagroom is het helemaal een lekkernij

Appelcarree
Voor de appelcarree kunnen wij met trots zeggen dat wij hier echt zelf ons eigen recept voor hebben bedacht. Traditioneel wordt een appelcarree gemaakt van bladerdeeg. Maar bij ons niet. Onze appelcarrees hebben een heerlijk boter deeg en een smeuïge frisse appelvulling met bovenop een laagje amandelspijs gedecoreerd.

Roombroodjes
Op vrijdag en zaterdag worden er bij ons verse roombroodjes gemaakt.
Gepoedersuikerde zachte broodjes gevuld met echte Zwitserse room gemaakt met echte vanille!
Op bestelling ook doordeweeks te verkrijgen.

Mergpijpjes
Luchtig cakeje, met een vanille crème, ingerold met amandel marsepein en aan de zijkanten gedoopt in de pure chocolade.

Koeken of droog banket

Gevulde koeken
Boterdeeg met een amandelvulling van zuiver amandelspijs.
Als u deze eenmaal vers heeft geproefd, dan wilt u niet anders meer…

Notenkrakers
Kleine luxe koekjes gevuld met zuiver amandelspijs en gedecoreerd met amandel, walnoot en hazelnoot.

Chocolade

Onze echte specialiteit is de Truffel
Wij hebben twee soorten truffels; chocolade staafjes en slagroom truffels.
Onze truffels worden op ambachtelijke wijze door onze bakkers voor u gemaakt met bewust uitgekozen ingrediënten. Het vakmanschap en de liefde voor het beroep zult u zeker terug proeven in de smaken: sinaasappel, koffie, rum, bitterkoekjes en kruidenbitter.

Een uitspraak van vele klanten is: “vandaag trakteer ik eens op truffels…”.
Maar deze lekkere truffels zijn in een mooi doosje ook een feestelijk geschenk.