Gebak, Banket en Chocolade Assortiment

 

Dit is een inspiratielijst. Om thuis op de bank door te kunnen nemen en u op ideeën te brengen. 

Wij zijn een kleine bakkerij, dit houdt in dat we flexibel nieuwe ideeën vorm kunnen geven in een spontaan nieuw product, maar dat houdt ook in dat we niet altijd alles op voorraad zullen hebben op deze lijst. Omdat het maken van een artikel arbeid vraagt en we in drukke tijden soms keuzes moeten maken. 

Wilt u zeker zijn van een product? Bestel dan tijdig. Bestellingen voor de volgende dag of later kunnen via de mail doorgegeven worden. U krijgt van ons een antwoord mail terug als reactie op uw bestelling. 

Wilt u voor de dag zelf bestellen, dan kunt u beter telefonisch contact zoeken of gewoon langs komen in onze winkel. 

Houdt rekening met een bestelling stop voor de feestdagen. Onze bakkers werken met liefde voor het ambacht om voor u mooie en smakelijke producten te maken. 

Wij staan natuurlijk open om met iedereen mee te denken naar mogelijkheden en proberen maatwerk te leveren. Onze insteek is om er samen goed uit te komen. 

DIVERS GEBAK

€ 2,95

Slagroomsoes
soes met slagroom en chocolade fondant

Bananensoes
soes met Zwitserse room, slagroom, schijfjes banaan en fondant

Mokkasoes
soes met Zwitserse room, mokka slagroom en mokka fondant

Slagroomcake
stukje slagroomtaart, cake met slagroom en aardbei-frambozenjam

Vruchten cake
cake met aardbei-frambozenjam, slagroom en fruit

Bananenschuim*
Luchtig schuim met slagroom en schijfjes banaan, omhuld met een laagje pure chocolade

Hazelino slagroom*
klassieker, hazelnootschuim met mokka crème en slagroom

Chipolatapunt
cake met Zwitserse room, bitterkoekjes en stukjes fruit. Afgewerkt met marsepein en slagroom

Yoghurt-kwarkbol sinaasappel
boterkoekbodem, abrikozenmoes en frisse yoghurt kwark

Van der Gheyn
advocaat, hazelnootschuim, slagroom, omhuld met witte chocolade

Advocaat-marsepein
cake met advocaat en luchtige crème, omhuld met marsepein

Rum-marsepein
cake met rum, rozijnen en luchtige crème, omhuld met marsepein

Harde Wener mokka
boterkoekbodem met mokka crème en mokka fondant

Mokka-caramel cake
cake met mokka crème en zachte caramel

Hazelnoot-vanille crème*
hazelnootschuim met vanille crème

Hazelnoot-mokka crème*
Hazelnootschuim met mokka crème

Jamaica*
hazelnootschuim, rum crème en rozijnen, omhuld met witte chocolade

Chocodream
chocolade cake met chocolade crème, afgewerkt met chocolade glazuur

Appelcarree (evt, ook suikervrije versie)
Boterkoekdeeg met appel, rozijnen en amandelspijs

Aardbeienslofje
botenkoekbodem met Zwitserse room aardbeien en slagroom

Aardbeienschelp
krokante korstschelp met een dun laagje pure chocolade, Zwitserse room, aardbeien en slagroom

Vruchtenvlaaitje
vlaaibodem met Zwitserse room en seizoen fruit

Kersen sprokkel vlaaitje
vlaaibodem met ingelegde kersen, slagroom, sneeuwschuim en chocolade schaafsel

Tompouce
2 lagen krokante bladerdeeg met Zwitserse vanilleroom, aardbeienjam en slagroom

€ 2,60

Torenaartje*
laagjes hazelnootschuim met vanille crème, afgewerkt met nootjes en poedersuiker

€ 1,70

Slagroomsoesje chocolade of poedersuiker
soesje met slagroom, afgewerkt met chocolade fondant of poedersuiker

€ 0,85 / €0,80

Carrot cake
(cup cakeje vol koekkruiden, wortel en walnoot, afgewerkt met roomkaas topping) seizoensgebonden artikel.

€ 2,30

PETITFOURS

Theekoekjes per 12 stuks*
bitterkoekje met een bolletje opgespoten crème, mooi gedecoreerd

€13,25

T.V. Gebakjes per 8 stuks*
chocoladebakje met crème en iets vloeibare vulling, mooi gedecoreerd

€12,75

Hartediefjes per 8 stuks*
cupcakeje met amandelspijs en diverse toppings

€13,25

Crèmehoorntje*

€0,85

Vruchten-petitfour

€2,00

TAARTEN

Aantal personen: 12 16 20 25
Slagroom

€27,50

€36,50

€45,00

€57,00

Mokkaslagroom

€27,50

€36,50

€45,00

€57,00

Mokkacrème

€27,50

€36,50

€45,00

€57,00

Vruchten

€28,50

€38,00

€48,50

€60,00

Chipolata 

€28,50

€38,00

€48,50

€60,00

Bovengenoemde taarten kunnen desgewenst ook gesneden worden  

€ 3,00

Garneren van een tekstje of cijfer met chocolade

€ 3,50

Kinderclowntjes, prijs per clowntje

€ 1,00

Marsepein roosje

€ 1,50

Grote foto print

€ 8,50

Kleine printjes met bijv. logo of leeftijd

€ 0,40

slof

SCHNITTEN, SLOFFEN EN WEEKENDTAARTJES

Schnitten: stammetjes met basis van cake, ca. 6 personen

Slagroom

€13,00

Mokkaslagroom

€13,50

Vruchten

€13,50

Chipolata

€14,00

Sloffen
Stammetjes met basis van koekbodem, ca. 6 personen

Appel

€14,00 

Aardbeien

€14,50

Bananen

€14,00

Ski (mokka, rum en bitterkoekjes met Zwitserse room)

€14,00

Advocaat

€14,00

Vruchten

€14,00

Kersen sprokkel

€14,00

Weekendtaartjes, ca. 8 personen

Slagroom 

€14,50

Yoghurt kwark

€14,99

Kersenspécialité

€14,99

Zwitsers mokkataartje

€14,75

Hazelnoot-schuim*

€12,50

Sneeuwster (advocaat)

€14,00

LUXE KOEKEN

Appelkanjer
bladerdeeg met een vulling van appel en rozijnen

€2,30

Mergpijp
laagjes cake met vanille crème, omhuld met marsepein en gedipt in pure chocolade

€2,30

Grote bokkepoot*
2 amandelkoekjes gevuld met mokka crème en gedipt in pure chocolade

€2,50

Gembergebak
boterkoekbodem met amandelspijs en veel stemgember

€2,50

Deense krakeling

(alleen op vrijdag/zaterdag)

€2,80 

Roombroodje

(alleen op vrijdag/zaterdag)

€2,30 

Speltkoek

€1,40

Gevulde koek

€1,75

Gevulde koeken

4 stuks

€7,00

Carmalita’s

6 stuks

€10,50

Amandelringen

6 stuks

€10,50

Zachte zandjes

8 stuks

€6,80 

Notenkrakers

12 stuks

€10,50

Notenkoeken

6 stuks

€7,50

Roomboterkoekjes assorti

250 gram

€7,30

Pain d’amandel

250 gram

€7,20

Boterkoek

€5,75

Notentaartje 

€7,75

Amandelkoekjes*
gemaakt van gluten- en lactosevrije ingrediënten

100 gram

€ 4,30

 

 

 

CHOCOLADE

Truffels
slagroom/advocaat/kaneel

Per 100gram, ca. 6 stuks

€4,95

Truffels
chocolade ganache
Kruuijebitter/ amaretto/
truc café/ rum/ cointreau

Per 100gram,
ca. 8 stuks

€4,95

Bonbons van BonTom

Mini

€6,00

Klein

€14,99

Middel

€20,00

Groot

€27,50

* gemaakt van glutenvrije ingrediënten

De prijzen op deze lijst, alsmede op de website, kunnen afwijken van de daadwerkelijk in de winkel geldende prijzen. 

Wij kunnen  uw bestelling ook bezorgen. Bij bestellingen onder de € 50  rekenen we € 3,98 bezorgkosten.

Wij zijn een kleine bakkerij, dit houdt in dat we flexibel nieuwe ideeën vorm kunnen geven in een spontaan nieuw product, maar dat houdt ook in dat we niet altijd alles op voorraad zullen hebben op deze lijst.
Omdat het maken van een artikel arbeid vraagt en we in drukke tijden soms keuzes moeten maken. 

Wilt u zeker zijn van een product? Bestel dan tijdig.
Bestellingen voor de volgende dag of later kunnen via de mail doorgegeven worden.
U krijgt van ons een antwoord mail terug als reactie op uw bestelling. 

Wilt u voor de dag zelf bestellen, dan kunt u beter telefonisch contact zoeken of gewoon langs komen in onze winkel.

Bestellen kan telefonisch via: 033-245 14 01 of in de winkel.

Wij zijn een kleine bakkerij, dit houdt in dat we flexibel nieuwe ideeën vorm kunnen geven in een spontaan nieuw product, maar dat houdt ook in dat we niet altijd alles op voorraad zullen hebben op deze lijst. Omdat het maken van een artikel arbeid vraagt en we in drukke tijden soms keuzes moeten maken.

Room

Wist u dat er wel degelijk verschil zit tussen banketbakkersroom en Zwitserse room. Banketbakkersroom is een kookroom dat bestaat uit melk, suiker, eieren, vanille en een bindmiddel. Deze room is vrij stijf.
Bij Zwitserse room wordt de banketbakkersroom met de slagroom doorgeslagen en vermengt. Hierdoor is de Zwitserse room minder stijf en romiger van smaak.

Soezen

Wist u dat Eclairs hetzelfde is als een soes maar dan een Franse benaming is. Een Eclair / soes is een zacht gebakje dat door het bakken hol wordt van binnen. Banketbakkers vullen dit vaak met een slagroom of Zwitserse room vulling. Vaak hebben soezen een glazuur, chocolade of poedersuiker laagje.
Veel mensen gebruiken het woord ‘soes’ voor de ronde en het woord ‘eclair’ voor de langwerpige variant.

Taartjes

Wist u dat taarten of taartjes vaak ‘nat’ gebak is voor meerdere personen.
Vroeger en nu ook nog af en toe (vooral onder welgestelde mensen) zei men weleens: ‘taartjes’ en dan bedoelde ze eigenlijk gebak.

Gebak

Wist u dat gebak een verzamelnaam is voor kleine veelal 1 persoons lekkernijen die door bakken van deeg in de oven tot stand zijn gekomen. In de bakkerij wordt er onderscheid gemaakt tussen ‘nat’ banket en ‘droog’ banket. Onder ‘nat’ banket verstaan we alle gebaksoorten waar slagroom, Zwitserse room en crème in worden gebruikt. Deze soorten zijn minder lang houdbaar. Onder droog banket verstaan we langer houdbaar gebak zoals koeken.

Amandelspijs

Wist u dat er vele soorten amandelspijs bestaan. Amandelspijs bestaat uit gemalen amandelen en fijne suiker, dit wordt afgeslapt met eiwit. Bij ‘zuiver amandelspijs’ of ‘gele amandelspijs’ is de verhouding amandel en suiker gelijk 1:1. Maar er bestaat ook gewoon amandelspijs of ‘wit amandelspijs’ waarbij de verhouding amandel en suiker op 1:2 of zelfs 1:3 is. Hierin zit dus veel meer suiker dan amandelen. En is daarmee goedkoper. Daarnaast wordt er ook steeds meer ‘bonenspijs’ gebruikt. In deze spijs zitten gemalen witte bonen in plaats van amandelen en is daarmee nog goedkoper dan de amandelspijs.

Dagvers banket

Slagroomtaarten / snitten en gebak
Luchtig en zachte cake met mooie volle slagroom en een laagje zelfgemaakte jam ertussen.
Traditioneel een sterk gebakje.

Hazelnoot schuim taartje / gebak
Voor ons schuim draaien wij zelf ons schuim met door ons zelf vers gebrande hazelnoten, eiwit en suiker. Alleen dit schuim is al een traktatie op zich!
Maar in een gebakje met mokka of vanille crème en slagroom is het helemaal een lekkernij

Appelcarree
Voor de appelcarree kunnen wij met trots zeggen dat wij hier echt zelf ons eigen recept voor hebben bedacht. Traditioneel wordt een appelcarree gemaakt van bladerdeeg. Maar bij ons niet. Onze appelcarrees hebben een heerlijk boter deeg en een smeuïge frisse appelvulling met bovenop een laagje amandelspijs gedecoreerd.

Roombroodjes
Op vrijdag en zaterdag worden er bij ons verse roombroodjes gemaakt.
Gepoedersuikerde zachte broodjes gevuld met echte Zwitserse room gemaakt met echte vanille!
Op bestelling ook doordeweeks te verkrijgen.

Mergpijpjes
Luchtig cakeje, met een vanille crème, ingerold met amandel marsepein en aan de zijkanten gedoopt in de pure chocolade.

Koeken of droog banket

Gevulde koeken
Boterdeeg met een amandelvulling van zuiver amandelspijs.
Als u deze eenmaal vers heeft geproefd, dan wilt u niet anders meer…

Notenkrakers
Kleine luxe koekjes gevuld met zuiver amandelspijs en gedecoreerd met amandel, walnoot en hazelnoot.

Chocolade

Onze echte specialiteit is de Truffel
Wij hebben twee soorten truffels; chocolade staafjes en slagroom truffels.
Onze truffels worden op ambachtelijke wijze door onze bakkers voor u gemaakt met bewust uitgekozen ingrediënten. Het vakmanschap en de liefde voor het beroep zult u zeker terug proeven in de smaken: sinaasappel, koffie, rum, bitterkoekjes en kruidenbitter.

Een uitspraak van vele klanten is: “vandaag trakteer ik eens op truffels…”.
Maar deze lekkere truffels zijn in een mooi doosje ook een feestelijk geschenk.